Vores tidligere caféer i Repair Café Lyngby

30. april 2022

Som tidligere nævnt afholdt vi april måneds café i søndags d. 22. april. På trods af, vi ikke havde set, at den grønne halvmaraton blev afholdt, havde vi alligevel en pæn besøgt café med omkring 20 emner til reparation. Det var første gang, vi havde åbent fra kl. 13, og fremover vil det være vores officielle åbningstid.

Igen var der en stor variation af emnerne, spændende fra den tidligere omtalte elefant, til babyalarmer, forskelligt legetøj, en røremaskine, diverse reparation af tøj, et fjernsyn, en symaskine mm.

Tak fordi i bruger os!!

24. april 2022

Historien om en elefant og en manglende stødtand:

Vi afviklede vores Repair Café i går søndag – vi vil senere fortælle mere generelt om hvordan det gik, men først en lille historie der viser bredden af de opgaver, vi får ind til vores Repair café:

John kom med en næsten 1 kilo tung træelefant, der havde mistet den ene stødtand. John vidste jo, man selv skal have reservedele med, så han havde selvfølgelig medbragt en træklods i passende længe og størrelse, der forhåbentlig kunne ende med at blive til den mistede tand.En af vores dygtige frivillige kastede sig med stor entusiasme over projektet, følte sig endda kortvarigt som en tandlæge, da tandhullet skulle bores ud og renses.

Resultatet blev over alt forventning, det eneste der manglede var, at den nye tand manglede den patina, som den anden tand havde. Men det kan måske klares med en smule lindolie eller lignende??

20. marts 2022

Vi havde igen en travl café d. 20. marts, nok den café, hvor der indtil nu har været flest besøgende. Vi havde 39 emner indleveret, hvoraf mere end halvdelen blev repareret.Der var den obligatoriske Bojesen abe, et tørrestativ, diverse typer elektronik, ting der skulle sys, samt diverse andre reparationer, heriblandt en 50 år gammel symaskine af mærket Elna, der trængte til rens og smøring. Husk at vores café i april afholdes 24. april, grundet påsken er den rykket en uge!!

20. februar 2022

Vi havde en rigtig velbesøgt café i går søndag d. 20. februar 2022.Der blev set på næsten 30 potentielle reparationer, en del blev repareret, mens nogle ikke kunne repareres grundet manglende reservedele, eller “alder” (skrøbelig plast og lignende).Af reparerede ting var bl.a. en dampstation, nogle lyskæder, der var gnavet i af fugle, et par brødristere og sågar et par lederhosen.For en gangs skyld var der ingen Kay Bojesen aber 😄Næste Repair Café afholdes 20. marts 2022 kl 14 – 17

12. december 2021

December måneds Repair Café blev afholdt i søndags, med lidt færre reparationer end i november. Vi fik indleveret 49 kilo materiale til reparation, men kunne desværre kun reparere de 24 kilo – eller i andre tal, så kom der 24 ting ind, hvoraf de 10 ting blev repareret. Blandt tingene var der den obligatoriske Bojesen abe (stor udgave), diverse lamper, en dias fremviser, hvor karrusellen ikke ville dreje rundt, samt en ret gammel dvd afspiller med skærm.Hvad vi blandt andet ikke kunne reparere var en dejkrog med “tandproblemer”.

21. november 2021

Vi har aldrig haft så meget at lave på en café før, og det var fantastisk at se den entusiasme og det samarbejde, der blev vist, på de 3 timer, vi havde åbent.
Til dem, der ikke har set det, er her et par opslag på vores facebook side, med stor ros til “fjernsynsholdet”:
https://www.facebook.com/1275088481/posts/10227698583151496/

Lyngby-Taarbæk forsyning har også fået øje på os:https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=642718470472414&id=100192641391669

Der blev håndteret 30 reparationer, og 24 ting blev repareret, med en vægt på ca. 60 kilo.
2 personer vender (forhåbentligt) tilbage næste gang med reservedele, og kun 2 ting kunne ikke repareres!!Fantastisk.

17. oktober 2021

Søndagens Repair Café i Frivillighuset var igen velbesøgt, (også af interesserede borgere uden defekte ting). Der blev repareret 21 genstande, rækkende fra Bo Bojensen-dyr, symaskiner, støvsuger, CD-afspiller, kædesav, til bøger, guitar o.a. Et par ting krævede genbesøg med reservedele. Kun én ting måtte kasseres. Resultat: 36 kg sparet affald samt mange glade brugere og reparatører(fiksere).Næste café er på tirsdag d.26.10 kl 17-20 samt søndag d. 21.11 kl 14-17.

19. september 2021

September solen skinnede fra en næsten skyfri himmel da vi i søndags slog dørene op for den 3. Repair café efter corona nedlukningen.
Bruger fremmødet til denne café var for første gang lidt beskedent – måske trak det gode vejr mange ud i haven til årets måske sidste havedag..?
Vi fik dog indleveret 14 defekte genstand hvoraf 10 genstande blev vakt til live igen : 2 kaffemøller kan male igen , 3 bøger fik ny ryg, et par ure tikker nu videre, to defekte powerbanks af samme mærke/model blev til een velfungerende powerbank, en trådløs dørklokke fandt melodien igen mm…

15. august 2021

Vi er nu startet på Repair caféerne i Lyngby igen efter sommerferien. På trods af, at hovedgaden var spærret på grund af en brand i en restaurant det meste af eftermiddagen, havde vi pænt besøg det meste af eftermiddagen.
Den første reparation var en rigtig udfordring – Karin kom med en ældre symaskine, ren mekanik, hvor den ikke ville tage undertråden med op, når man syede. Vores mandlige fiksere fik sig en udfordring, de flokkedes om symaskinen, mens Karin forklarede, hvordan et sådan ting funger. Der blev diskuteret længe, kom nålen nu langt nok ned, var trådspændingen korrekt, mmm.
Men desværre, alt så ud til at snurre rundt, som det skulle, og problemet blev ikke fundet og løst 

En anden kuriositet var en ældre gyngehest, hvor seletøjet skulle sys – hvilket blev gjort, vi havde selvfølgelig en lædernål, der kunne klare syningen.
Der blev repareret 3 bøger, et par lamper (løs forbindelse i afbryder bl.a.), en antenne blev monteret på en transistorradio, samt en del andre småting.
Der var et par ting, hvor brugerne blev bedt om at komme igen næste gang. Den ene var en lampe, hvor brugeren skulle købe en reservedel (fatning), for at vi kunne reparere den, og den anden var en hække klipper, som vi fik liv i, men på grund af det sene tidspunkt kunne vi ikke nå at samle den igen – så den kommer brugeren med igen d. 19 september, så den kan komme i funktion igen.
Der var 2 effekter, der ikke kunne repareres, som nævnt symaskinen, der ikke tog undertråden med op, samt er robotstøvsuger, hvor det sandsynligvis var ladestationen, der ikke virkede.
Der var for en gangs skyld ingen Kay Bojesen aber, men en bruger, der ville have repareret en blæser, havde en abe, hun ville komme med næste gang – Blæseren blev for resten heller ikke repareret denne gang, da vi enten skal have en reservedel fra brugeren, eller fundet nogle længere skruer.
Nu er de fleste kommet hjem fra sommerferie, så vi håber, der kommer rigtig mange d. 19. september med ting, der skal repareres.

20. juni 2021

Vi fik 11 ting indleveret til reparation, de 4 blev fikset, og 5 kunne ikke repareres.

De sidste to blev taget med hjem igen af brugerne, da vi ikke havde det rigtige værktøj til at skille det ad. Dette værktøj er forhåbentligt indkøbt til næste café i august, hvor vi så håber, de brugere, der måtte gå med uforrettet sag, dukker op igen med deres reparationer.

Af reparerede ting var blandt andet den obligatoriske Kay Bojesen abe, og et lille nøgleskab (med kakler på lågen), hvor lågen var gået løs.

Vi havde fået indleveret en robot støvsuger, der kunne fortælle fejlkoden på engelsk, tysk og fransk. Men vi kunne ikke finde ud af, hvad denne fejlkode betød, på trods af diverse google søgninger.
Men tit er det batteriet, der ikke kan mere – brugeren blev anbefalet at investere i et nyt batteri, det kan får for 200-300 kr. Tit, når vi har fingre i disse robot støvsugere, er det batteriet, der skal skiftes.
En anden sjov ting var et Lego tog, der ikke kørte så langt, dette kunne vi dog ikke fikse.

Vi havde også fingrene i en vandtæt højttaler, der havde et dårligt usb stik. Når man så endelig, med varmepistol og staniol, fik åbnet denne, var der et nyt lag, der igen var limet og svejset – så dette lille projekt blev opgivet.

15. november 2020

På trods af udvidede corona restriktioner fik vi afholdt vores tredje Café i søndags, d. 15. november. Vi var utroligt spændte på, om der overhovedet ville dukke nogen op, med de restriktioner vi er pålagt. Vi havde mandet op med 10 fiksere/reparatører, hvilket er maks antal vi må være i vores “reparations rum” på første sal. Derudover var vi 3 i modtage rummet, således at der var plads til et par brugere, der kunne blive registreret og aflevere deres effekter. Vi må ikke være flere end 6 personer i dette rum. Ud over dette havde vi oprettet en form for ensretning, således at folk kunne fortsætte ud af bagudgangen, for på den måde at mindske kontakt med de personer, der eventuelt måtte stå ved indgangen og vente, til de kunne komme ind og blive registreret.Heldigvis kom der også denne gang mange besøgende. Vi fik indleveret 25 effekter, hvoraf de 16 blev repareret.Det første, der blev indleveret, var en mandshøj mekanisk nisse, der kunne synge og danse – men den var blevet træt, og dansede ikke mere. Hovedet, der kunne dreje, sad heller ikke fast længere. Det lykkedes at få hovedet på plads, men mekanikken til dansen kunne desværre ikke repareres, men nissen kunne stadig synge, da den forlod cafeen. Af andre specialiteter blev der indleveret en dobbelt strømforsyning, hvor den ene del fungerede, mens den anden del gav alt for høj spænding – denne tunge sag var dog for kompleks til, at nogen turde/kunne give sig i kast med at diagnosticere og reparere den.Der var en del elektroniske effekter, som vores nye fikser Simon meget nødig ville give op på. Cd afspiller, brummende aktive højttalere og fjernstyret racerbil. Disse effekter blev diagnosticeret, og repareret, hvor det var muligt.Igen var der en Kay Bojesen abe, der havde tabt armene, denne blev repareret – konklusionen må være: ingen Café uden en abe.

18. oktober 2020

Vi har nu haft vores anden Repair Café, i søndags d. 18. oktober.Der var endnu flere besøgende denne gang end første gang for en måned siden, knap 30 havde været forbi med diverse effekter, hvoraf omkring 70% af disse blev repareret.Ligesom sidst var der mange forskellige ting, der trængte til en kærlig hånd: lamper, der skulle have nye stik, Bo Bojesen aber (ja,der var flere), der skulle have monteret armene, en støvsuger hvor slangen var røget af, tøj, der skulle lappes, hårtørrere der skulle skiftes ledning på, og sågar en segway, der havde kontaktproblemer.Vi havde også en special afdeling for reparation/limning af ældre bøger. Dette vil vi fortsætte med, hvis der er efterspørgsel.Igen en forrygende og spændende eftermiddag, med mange søde brugere, der tog det i stiv arm, når deres ting ikke kunne repareres.

20. september 2020

Vi har nu afholdt vores første Repair Café i Lyngby. Forarbejdet har været omfattende, og alle var meget spændte på, hvordan denne første Repair Café forløb. Alle corona forholdsregler blev fulgt. Der var visirer til fikserne, og mundbind til de brugere, der mødte op med ting, hvis dette var ønskværdigt. Antal personer i forhold til arealet blev overholdt, og man blev mødt med håndsprit i indgangen. Vi var på plads kl. 14 med 12 personer: sekretær, fiksere til syning, elektronik, el og mekanik, og “hyggepersoner” til at servere kaffe og te. Allerede fra starten kom der ting, der skulle fikses, og efterfølgende kom de reparationsmodne ting ind i en lind strøm i løbet af eftermiddagen.Der var en bred variation fra billedrammer, kaffekværn, strygerulle over legetøj og smykker, til playstation og stereoanlæg. En del blev fikset, selv et makeupspejl fik et nyt liv, andet kunne ikke umiddelbart repareres.De indleverede ting blev vejet, for at få en statistik over hvor meget man har sparet genbrugspladsen for – alt i alt kom der næsten 90 kg reparationsklare ting ind, hvoraf de 74 kg blev repareret. Eller med andre tal, der kom 17 ting ind, hvoraf de 9 blev fikset. Der blev serveret kaffe og te, og nogle så på og ventede, mens deres ting blev repareret, mens andre gik en tur – heldigvis er det et grønt område, og der er jo gode muligheder for at kigge vinduer eller handle i Lyngby imens.Vii synes selv det var en velbesøgt café med god og positiv stemning.